A Wizz Air lett az év legjobb fapadosa

A Wizz Air nyerte a 2016 Diszkont Légitársasága címet a légi ipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója, a Centre for Aviation (CAPA) díjátadóján.

 

A díjat Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója vehette át október 27-én Amszterdamban, a 2016. évi CAPA díjátadó ünnepségen - írja a Turizmus.com.

Fotó: Wizz Air

A CAPA azokat a légitársaságokat és repülőtereket hivatott elismerni, amelyek nem csupán sikeresek, de képesek irányt mutatni az iparágnak a folyamatosan változó környezetben. Miközben az iparág átrendeződik, a nyertesek olyan stratégiákat alkalmaznak, amelyek a többieknek követendő példát mutatnak. A díjra felterjesztett vállalatokat a CAPA és a Heidrick & Struggles fejvadász cég független elemzői ellenőrizték és válogatták le. A győzteseket 8 tagú független, globális zsűri választotta ki.

A Wizz Air annak köszönheti a CAPA Év Diszkont Légitársasága címet, hogy stratégiai szempontból kiemelkedő teljesítményt nyújtott az év során, az iparág fejlődésére a legnagyobb hatással volt, vezetőként lépett fel és felállította a mércét a versenytársaknak - fogalmaz a Turizmus.com.

A zsűri méltatta a cég állandó magas szintű teljesítményét és gyors növekedését egy nem könnyű régióban, amit többek között az elmúlt pénzügyi év 20%-os kapacitásnövekedése is bizonyít. A Wizz ma piacvezető Magyarországon, Romániában és Macedóniában, de a Közép- és Kelet-Európai térség többi részén, így Lengyelországban, Bulgáriában, Litvániában és Lettországban is erős jelenléte van.

Idén februárban egyébként szintén a Wizz Air nyerte el a "2016-os év Diszkont Légitársasága" címet, amelyet az Air Transport World légi közlekedési portál osztott ki.

És vajon melyik lesz a magyarok kedvenc légitársasága?

Mert a Travelón pedig Magyarország kedvenc légitársaságát keressük 2012 óta. Ezért a repjegy.hu-val közös felmérésünkben azoknak a véleményére vagyunk kíváncsiak, akik az év során legalább egy repülős utazáson részt vettek. Olvasóink online értékelhetik a légitársaságokat, szöveges beszámoló formájában pedig személyes véleményt, élményeket is megoszthatnak a légitársasággal és repülőúttal kapcsolatban. A beszámolót beküldők között a szervezők értékes ajándékokat sorsolnak ki! Minderről bővebben itt.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek