Börtönbe kerülhet, ha felviszi a repülőre a Note 7-est

  Szövetségi bűnténynek számít az Egyesült Államokban, ha a Note 7-es okostelefont a fedélzetre visszük. A szabályt a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) vezette be.

  A Szövetségi Légügyi Hatóság új szabálya megtiltja a Samsung Galaxy Note 7 használatát, sőt, a fedélzetre juttatását is. Aki ez ellen vét, az szövetségi bűntényt követ el, írja az airportal.hu a The Verge cikkére hivatkozva.

   

  A poggyászba sem kerülhetFotó: Galaxy Note 7

  Az FAA szabálya kimondja, hogy a Note 7-eseket kézipoggyászban, feladott csomagban és cargo áruként is tilos feladni október 15-től. Aki véletlenül felviszi a fedélzetre, annak azonnal ki kell kapcsolnia a készüléket. A légitársaság megtagadhatja annak az utasnak a beszállítását, aki nem hajlandó telefonja nélkül a gép fedélzetére lépni.

  Akik vétenek a szabályozás ellen, azok ellen akár 180 ezer dolláros, 50 millió forintos büntetést is kiszabhatnak minden egyes nap után, amelyről bebizonyosodott, hogy a készülék az utasnál volt a repülés idején. Emellett a szabályok értelmében legfeljebb 10 évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

  Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) legutóbb október 11-én adott ki közleményt a Note 7-esekkel kapcsolatban. Ebben a hatóság azt írta, a légitársaságoknak figyelmeztetniük kell az utasokat, hogy feladott poggyászba nem tehetik be a telefont, a fedélzeten nem lehetnek bekapcsolva és tölteni sem szabad őket.

  A légicégeknek arról is tájékoztatniuk kell az utasokat, hogy a hajózó személyzetet azonnal értesíteni kell, ha egy ilyen eszköz megsérül, felforrósodik, vagy elkezd füstölni, elveszett, vagy a székek közé, hozzáférhetetlen helyre esett. Emellett az EASA sem engedélyezi a hibás, visszahívott, vagy potenciálisan veszélyes lítium-ion akkumulátorok, vagy ilyennel felszerelt eszközök szállítását.

  A Lufthansa szeptember elején kitiltott a fedélzetről minden olyan személyes szállító eszközt, amelyeket lítium-ionos akkumulátorral szereltek fel. A Qantas és a Virgin Australia, valamint diszkont cégei szintén kitiltották ezeket az eszközöket a fedélzetről.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!