Új pilótafülke-szimulátort avatott a Wizz Air

  Új pilótafülke-szimulátort avatott a Wizz Air

  A Wizz Air a budapesti képzési központjában mutatta be új pilótafülke-szimulátorát szerda délelőtt egy ünnepélyes átadó keretében. Az A320 repülőgépcsaládhoz gyártott rögzített szimulátor a cég mozgó szimulátorát egészíti ki, amellyel a légitársaság biztosítja, hogy a repülőszemélyzet és a légiutaskísérők megfeleljenek a szigorú képzési követelményeknek. Ezen felül rendelkezésre áll arra is, hogy megteremtse a Wizz Air tervezett növekedéséhez szükséges képzési feltételeket - olvasható a légitársaság közleményében.

  Fotó: Földházi Árpád / Wizz Air

   A szimulátor az Airbus A320 fedélzetének pontos mása, amely a mozgástól eltekintve teljes repülésszimulátornak felel meg, és kiváló minőségű vizuális rendszerrel, morajjal és egyéb hangokkal hozza létre a valósághű repülési helyzetet. Az MPS által gyártott készüléket az A320 repülőgépcsalád különböző pilótaképzési feladataira fogják használni, többek között típusvizsga-képzésben, továbbá bizonyos légiutaskísérő tréningekhez is.

  A 2013 májusában átadott mozgó szimulátorhoz hasonlóan a rögzített szimulátort is a holland Flight Simulation Company (FSC), az egyik vezető független képzési szolgáltató üzemelteti. Az FSC üzemelteti a WIZZ teljes képzési központját, amely a Budapest Airport területén működik.

  Fotó: Földházi Árpád / Wizz Air
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!