Különleges északi és mediterrán célpontokra indít járatot Budapestről a Wizz Air

Norvég fjordok, Hanza-városok, portugál üdülőparadicsom, dél-olasz életérzés, szevasztok!

 A Wizz Air négy új útvonalat jelentett be Budapestről. 2017 tavaszától Norvégia második legnagyobb városába, Bergenbe, a német Hanza-városba, Hannoverbe, Portugália legdélebbi városába, Faróba, és az olasz csizma lábfejéig, Lamezia Terméig is eljuthatunk a fapadossal.

Bergen
Galéria: Új Wizz célpontok
Fotó: Northfoto

 A járatok mind jövő áprilisban indulnak, elsőként Faróba április elsején, Hannoverbe és Bergenbe április 10-én, Lamezia Termébe április 12-én. Hannoverbe heti négy járat lesz (hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap), a többi új célpontra pedig heti kettő (Faróba kedden és szombaton, Bergenbe hétfőn és pénteken, Lamezia Termébe szerdán és vasárnap). Bergenbe 5990 forinttól, Hannoverbe 8990 forinttól, Faróba 10 990 forinttól, Lamezia Termébe 5990 forinttól indulnak a jegyárak.

A vikingek alapította Bergen ugyan Norvégiában nagyvárosnak számít, de egyébként egy bájos, hegyoldalba épült kisvárosról van szó színes házikókkal, remek kávézókkal, galériákkal és tengeri panorámával. És ami miatt még imádják a turisták: a város a legjobb bázis a norvég fjordok felfedezéséhez.

Hannover
Galéria: Új Wizz célpontok
Fotó: Northfoto

 A hannoveri járatnak valószínűleg inkább a kint dolgozók fognak örülni, nem a turisták, ez a járat menetrendjéből is látszik. De egyébként városlátogatási célzattal sem rossz ötlet felkeresni. Favázas házak, vörös téglás városháza, szép parkok, múzeumok és egy klassz állatkert várja a turistákat.

Faro Portugália legdélebbi városa, kedvelt üdülőhely. Az óvárosban macskaköves sikátorok, hófehérre és élénk színűre meszelt mór stílusú épületek vannak, mellette található a hangulatos kikötő. Farónál lassan mélyülő, homokos partszakaszokat találunk, ezért a családosok körében is nagyon népszerű.

Tropea strandja
Galéria: Új Wizz célpontok
Fotó: Northfoto

És még egy izgalmas mediterrán célpont: az olasz csizma orra. A Wizz gépei Lamezia Termében szállnak majd le. A városban is akadnak látnivalók várromok, templomok és múzeumok. De további is utazhatunk például a Tirrén-tenger partjára, Tropeába – kocsival egy óra, vonattal másfél óra alatt ide érhetünk. Itt sziklára épült festői óváros és türkizkék vizű, sziklás öblök várnak ránk, ahogyan az a fenti képen is látható.

Jegyek már foglalhatók a Wizz Air weboldalán.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek