Szimulátorban gyúrhatnak a repülésre a félős utasok Argentínában

  A repüléstől való félelem legyőzésére szimulációs tréninget szervez leendő utasai számára az Aerolíneas Argentinas légitársaság.

   

  A Buenos Aires-i Ezeiza Nemzetközi Repülőtér pilótaképző központjának (Cefepra) szimulátorait használják az utasok tréningezésére, számolt be az MTI. A légi kísérők és egyéb munkakörökben dolgozók csoportja segíti az egyébként vonakodva repülő utasokat, hogy legyőzzék félelmeiket: átadják nekik azokat az információkat, melyeket ők is kaptak kiképzésük során.

  Fotó: Aerolíneas Argentinas


  "A Go ahead and fly elnevezésű program azoknak szól, akiket rettegéssel tölt el a repülés, félnek, valamilyen fóbiájuk van: bármi, ami miatt nem tudják élvezni az utat" - mondta Marcela Carranza instruktor.

  Az ingyenes, ötórás program célja, hogy segítsenek az ideges utasoknak, hogy nyugodt utazásban legyen részük. Áprilistól novemberig havonta kétszer vehetnek részt a képzésen az érdeklődők.

  "Később nagyon meleg hangvételű, érzelmes leveleket kapunk az utazásaikról. Fotókat is küldenek arról, amint épp felszállnak a gépre" - mondta Pablo Fernández Fayolle, a Cefepra igazgatója.

  Eddig több mint 700-an vettek részt a programban, további 460-an vannak várólistán.

  "Sok emberbe mélyen berögződött a félelem. Ellene a legjobb fegyver a tudás" - olvasható a Flyfright.com internetes oldalon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!