3,2 milliárdból építenek hotelt a ferihegyi reptér mellé

  Letették az alapkövét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának szomszédságában épülő új repülőtéri szállodának szerdán. A 3,2 milliárd forintból megépülő létesítmény másfél év múlva fogadhatja első vendégeit.

  Az időkapszulát Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Gilles Clavie, az Ibis szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis-csoport elnök-vezérigazgatója helyezte el az építkezés területén, a kivitelezés előkészületei már hetek óta zajlanak. A Budapest Airport és Wing Zrt. együttműködésében egy 145 szobás, közvetlen terminálkapcsolattal rendelkező szálloda létesül, a kivitelező a Market Építő. Az átriumos, belső udvarral is rendelkező, 5200 négyzetméteres szállodában 350 négyzetméteren konferenciatermeket is kialakítanak - írja az MTI.

  Fotó: Kovács Tamás / MTI

   Jost Lammers az építést bejelentő sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a repülőtéren idén a tavalyinál egymillióval nagyobb, 11 milliót meghaladó utasforgalom várható az év végéig, újabb rekordot állítva ezzel fel. Hozzátette: a szálloda beruházásán évek óta dolgoznak, most tökéletes az időzítés, mivel egyre több hosszú távú járatot üzemeltető légitársaság jelenik meg Budapesten.

  A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a folyamatos bővülés mellett a kiszolgáló létesítmények fejlesztésére is költ a repülőtér. A BUD 2020 programban 50 milliárd forintot költ a repülőtér üzemeltetője új utasmóló kialakítására, utasfelvételi kapacitások bővítésére és logisztikai beruházásokra.

  A szállodában a bejelentkezésnél és a szobában is lesz repülőtéri utasinformációs szolgáltatás, a szobák négy emeleten, többségében a város felé helyezkednek el. Előzetes becslések szerint az átlagos vendégéjszakák száma fejenként 1-1,5 lehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!