Ezren futottak a budapesti reptéren hétvégén - köztük voltunk mi is

Ezer sportoló vett részt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megrendezett futóversenyen, a 4. Runway Runon. A jótékonysági futáson a Travelo is képviseltette magát.

Szeptember 3-án szikrázó napsütés és 30 fokos hőség fogadta a résztvevőket a budapesti repülőtéren az idei Runway Run nemzetközi futóversenyen. Az 5 és 10 kilométeres távra benevezett versenyzők rekord létszámban, ezren futottak végig a kizárólag erre az alkalomra, ideiglenesen lezárt repülőtéri futópályán, és a történelmi 1. Terminál forgalmi előterén.

Mezőny a rajt után nem sokkal
Galéria: Runway run 4.0
Fotó: MandiEmese.hu / Budapest Airport

A rendezvény egész Európában egyedülálló, hiszen egy működő, forgalmas nemzetközi repülőtér aktív futópályáját még sehol nem zárták le futók – mármint futó emberek – kedvéért. Budapesten az idei verseny sorrendben a negyedik ilyen különleges alkalom volt.

Az idei versenyre a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, így a légiközlekedési szakma és a repülőtéri kereskedelem területéről, számos magyar és külföldi cég, illetve idén egy Facebook-játékon bejutott 80 szerencsés „civil" is indult.

A jótékonysági futóverseny olyan fő támogatókat tudhatott maga mögött, mint a Qatar Airways, a brit anna.aero légiközlekedési szakportál, vagy a Szentkirályi Ásványvíz. Utóbbi újságírókból álló futócsapatát erősítette a Travelo is. Ez volt újságírónk, Rimai Tímea első futóversenye, így ő az 5 kilométeres versenytávot vállalta be, melyet 29 perc alatt teljesített.

A Szentkirályi Futócsapata a sikeres teljesítés után
Galéria: Runway run 4.0
Fotó: Szentkirályi Futócsapat

A 10 kilométeres távot a legjobb idővel férfi egyéni kategóriában az ír Robert Murphy nyerte 34 perc 47 másodperces idővel, míg a nők között Szőke Cecília bizonyult a leggyorsabbnak 43 perc 16 másodperces eredménnyel. Az 5+5 kilométeres váltó csapatok között az Aer Lingus légitársaság csapata volt a leggyorsabb.

A Runway Run a nevezési díjaiból befolyt összeggel a Budapest Airport a SUHANJ! Alapítványt támogatja Magyarországon. Az alapítvány részben épp a tavalyi Runway Run bevételeiből nyitotta meg egy hónappal ezelőtt az első magyarországi integrált fitnesztermet, ahol együtt sportolhatnak az egészséges és fogyatékkal élő sportolók.

A SUHANJ! Alapítványt támogatják
Galéria: Runway run 4.0
Fotó: MandiEmese.hu / Budapest Airport

A nemzetközi jótékonysági eseményen befolyt összegből egy másik szervezet is részesül, a brit Anthony Nolan Alapítvány, amely elsősorban a leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek