Csapolt sört ihatnak az utasok a KLM fedélzetén

A Holland Királyi Légitársaság guruló sörcsapját egy curacaoi járaton mutatják be, és a KLM World Business Class utasai kortyolhatnak először csapolt sört a felhők felett.

A guruló sörcsap nedűjét hidegen, erősen szigetelt hordóban szállítják a repülőgéphez, hogy az megfelelő hőmérsékletű maradjon. A kabinszemélyzet kiválasztott csoportja pedig speciális tréningben részesült, hogyan kell a levegőben tökéletesen sört csapolni. A légitársaságnak és a Heinekennek évekbe tellett, hogy létrehozzák a guruló sörcsapot és az innovatív hordót - olvasható a KLM közleményében.

Fotó: KLM

 A BrewLock elnevezésű hordót légnyomás működteti szén-dioxid helyett, ugyanis a fedélzeti kabinnyomás eltér a földön tapasztalhatótól. A légnyomás a hordót megfelelő nyomás alá helyezi, ezzel kompenzálva a fedélzet alacsony nyomásszintjét.

A Heinekennel való együttműködés a KLM termék víziójának része, melynek Hollandia áll a középpontjában. A World Business Class menüjét a holland Michelin csillagos séf, Jacob Jan Boerma állította össze, míg az étkészletet Marcel Wanders tervezte. A légitársaság kabinszemélyzetének ruházatát Mart Visser álmodta meg, a kabin belső kialakítása pedig Hella Jongerius munkája.

Fotó: KLM
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek