A Lufthansának vannak a legcsendesebb gépei

A Lufthansának vannak a legcsendesebb gépei

 

A Lufthansa elnyerte a reptéri zajszennyezés csökkentésére létrejött San Francisco International Airport/Community Roundtable önkéntes szervezet „Jon C. Long Fly Quiet Programjának" legcsendesebb légitársaságot jutalmazó díját (Quietest Overall Airline). Ezzel ismét elismerték a Lufthansa vezető pozícióját a környezettudatosság terén - olvasható a légitársaság közleményében. 

Az új Airbus A320neoFotó: Lufthansa

 A díjat a Louis A. Turpen repüléstörténeti múzeumban és könyvtárban, a Sand Franciscó-i nemzetközi repülőtéren adták át június 1-én. A San Franciscó-i repülőtér Fly Quiet Programját a reptéri zajkibocsátás enyhítését szorgalmazó Aircraft Noise Abatement Office indította el. A program olyan kerekasztal-kezdeményezés, amelynek célja, hogy ösztönözze a repteret használó légitársaságokat a lehető legalacsonyabb zajszintű működésre.

A világ légitársaságai közül a Lufthansa szerelte fel elsőként rövid és közepes távolságokra repülő Airbus A320 gépeit a szárnyak alsó részéhez rögzített zajcsökkentő komponensekkel. Ennek köszönhetően a Lufthansa több mint 200 sugárhajtású utasszállítója repül sokkal halkabban. A fejlesztés egyben várhatóan 1000 tonnával csökkenti az éves gépenkénti CO2-kibocsátást.

2017 januárjában a Lufthansa vadonatúj A350 repülőgépeket állít szolgálatba nagy távolságú útvonalain. Az A350 a jelenleg elérhető legkörnyezetbarátabb repülőgépek egyike, amely még tovább mérsékli a légitársaság nagy távolságú flottájának zajkibocsátását. A zajkibocsátás csökkentése a légitársaság pilótaképzésének is fontos része. A pilótákat célzottan készítik fel a minél halkabb fel- és leszállás végrehajtásra. 2008 és 2015 között a csoport mintegy 11,5 százalékkal javította flottájában az üzemanyag-felhasználás hatékonyságát – az egy utasra vetített fogyasztás jelenleg 3,84 liter/100 km. 2020-ra a Lufthansa felére szeretné mérsékelni a zajkibocsátást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek