Újra üzemel a brüsszeli repülőtér indulási csarnoka

  Részlegesen megnyitották vasárnap a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér indulási csarnokát, ahol öngyilkos merénylők március 22-én kettős robbantást hajtottak végre - jelentette be a légikikötőt üzemeltető társaság.

  Vasárnap délután három, hétfőtől pedig már huszonöt légitársaság utasai használhatják az indulási csarnokot, írja az MTI.

  A vállalat tájékoztatása szerint a robbantások következtében jelentősen megrongálódott csarnok teljes újranyitása júniusban várható.

  A Zaventem repülőteret április elején részlegesen újranyitották, és jelenleg korábbi kapacitása 80 százalékával üzemel. A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban legalább harminckét ember életét vesztette.

  Zaventem Európa egyik legnagyobb repülőtere: évente 23,5 millió utast szolgál ki, valamint 489 ezer tonna teherszállítmány halad át rajta. Hetvenhét különböző légitársasággal 226 úti cél érhető el az Európai Unió és a NATO székhelyének is otthont adó belga főváros nemzetközi repülőteréről.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!