25 ezres utasforgalomra számít a sármelléki repülőtér

A tavalyi 22 ezer után idén mintegy 25 ezres utasforgalomra számítanak a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol szombaton landolt a Lufthansa Frankfurtból érkező szezonnyitó charterjárata.

Glázer Tamás, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese az idei repülési szezon megnyitása alkalmából tartott repülőtéri sajtótájékoztatón azt mondta: a magyarországi beutazó turizmus legfontosabb küldő piaca Németország, ahonnan tavaly 550 ezer vendég érkezett és ezek az utazók kétmillió vendégéjszakát töltöttek magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken. Ebben fontos szerepe van Hévíz környékének, a sármelléki repülőtérnek is - számolt be az MTI.

Utasok készülnek felszállni a török Freebird Airlines Antalya-Sármellék-Antalya charterjáratán először közlekedő repülőgépére a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton 2015. június 16-ánFotó: Varga György - MTI

 A Hévízre érkező turisták közül a németek töltik a leghosszabb időt - átlagosan 3,6 éjszakát - Magyarországon, de a külföldiek számára a második legkedveltebb magyarországi úti célnak számító Hévízen ennél jóval többet.

A sármelléki repülőtér nemcsak a térségbe érkezők számára kínál alternatívát az autós vagy autóbuszos utazással szemben, de közvetve az egész Balaton régióját kiszolgálja. A repülős turisták pedig többet költenek és tovább maradnak az átlagosnál - jegyezte meg Glázer Tamás.

Papp Gábor, a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere arról beszélt, hogy a tavalyi, a korábbinál kevesebb orosz turista miatt a repülőtér szempontjából válságév volt. Idén bővülésre számítanak: hét német nagyvárosból jönnek heti rendszerességű charterjáratok Sármellékre, növekszik a törökországi charterek száma is és júliustól ismét érkeznek gépek Moszkvából.

A hévízi városháza írásos tájékoztatója szerint Frankfurtból, Düsseldorfból, Friedrichshafenből, Berlinből, Hamburgból, Drezdából, Lipcséből és Erfurtból és Törökországból érkeznek charterek, ezenkívül a múlt évi kihagyás után júliustól indulnak újra az orosz Utair repülőgépei is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek