Elindult a Lufthansa Debrecen-München járata

Április 11-én elindult a Lufthansa Debrecen-München közötti menetrend szerinti járata, ami heti három alkalommal közlekedik a két város között.

Az első járatot hagyományosan fogadták a debreceni repülőtéren április 11-én délelőtt: a Bombardier CRJ 900-as típusú, 98 személyes repülőgép két vízsugár alatt gördült be a légikikötőbe, számolt be az MTI.

Debrecen felkerült a világtérképre, a város ezentúl négy kontinensről érhető el egyetlen átszállással, mondta Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi igazgatója. Az új járattal a Debrecenből a müncheni légikikötőn keresztül mintegy 130 járatra szállhatnak át, de a debreceni indulású járat kényelmes alternatívát kínál a határon túli, szlovákiai, ukrajnai, romániai lakosok és vállalatok számára is.

A Lufthansa Bombardier CRJ900 típusú repülõgépe érkezik Münchenbõl a Debreceni Nemzetközi RepülõtérreFotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A város repülőtere dinamikusan fejlődik: 2011-ben 18 ezer utas, tavaly már 180 ezer utas fordult ott meg, az utasok száma idén várhatóan eléri a 300-350 ezret.

Herdon István, a debreceni repülőteret működtető Xanga cégcsoport vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy a Lufthansa megjelenése Debrecenben jelentős mértékben hozzájárul a régió fejlesztéséhez, s ahhoz, hogy a repülőtér multimodális központként működjön mind a személy, mind a teherszállítás terén.

A Lufthansa Debrecen-München járata hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik a két város között.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Nagyvárad és Debrecen repülőtere között transzferbusz indul, és az idei nyári turisztikai szezonban több mint 15 ezer utast szállíthat.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek