Hatvan éve szállt fel az első Condor gép

  1956. március 29-én szállt fel Frankfurtból a Condor első járata. A Deutsche Flugdienst GmbH nevet azóta Condor-ra változtatták, és a Lufthansa sem tulajdonosa már. A 60 év alatt a világ egyik legjelentősebb nyaraló légitársaságává nőtte ki magát, 214 millió nyaralót szállított eddig.

  Hangulatkép 1960-bólFotó: Condor Flugdienst GmbH

   1991-ben elsőként vezette be a Comfort Class osztályt egy nyaraló járaton, majd 2008-ban a Premium Economy osztályt. Tudatos légitársaságként gépeire azóta aerodinamikus sharkleteket szerelt, amellyel a kerozin fogyasztás és a CO2 kibocsátás is csökkenthető. 2010-ben, a haiti földrengések után, a Condor volt a segélyek hivatalos szállítója. A légitársaság azóta is partnere a Luftfahrt ohne Grenzen – Wings of help szervezetnek. 2009-ban kezdeményezte a ConTribute programot, melyen keresztül a légitársaság dolgozói adományaikkal a természeti katasztrófák sújtotta területeken élő gyerekeket, valamint támogatásra szoruló népcsoportokat, kultúrákat és fenntarthatóságot fejlesztő programokat támogatnak.

  Karib-térség specialistája

  Ma 75 helyszínre lehet velük repülni: Budapestről frankfurti átszállással és néhány éve már a müncheni bázisukról is eljuthatunk egzotikus célpontokra. Népszerű a Bécs-Punta Cana (Dominikai Köztársaság) és Bécs-Varadero (Kuba) közvetlen járatuk is.

  A 2016-os, 2017-es téli szezonban egy új karibi célponttal gazdagodik a Condor hálózata: a Martinique szigeten található Fort de France reptérrel, ami a légitársaság karibi hálózatának 17. célállomása.

  Ma a légitársaság a Thomas Cook csoport tagja, mely jelenleg 95 repülőgépes flottával rendelkezikFotó: Condor Flugdienst GmbH
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!