Fapados dömping a nyári menetrendben

Március utolsó vasárnapján, az óraállítással együtt lép életbe az új menetrend. A légitársaságok az alacsonyabb forgalmú téli hónapok után ebben az időszakban sűrítik a meglévő járataikat és indítanak újakat.

 

Március 17-én és 19-én elindult az Olaszországban 16 útvonalat megszüntető Ryanair két új járata, Máltára és Malagára. Mindkét járat heti kétszer közlekedik. Az ír légitársaság ennél is több nyaralós desztinációt hoz a nyári menetrendjében, ugyanis áprilisban indul a korfui és a las palmas-i járat. Utóbbi szigetekre heti egy-egy alkalommal repülnek Budapestről.

Gran Canaria szigete, Puerto de Mogan városaFotó: Jtb photo / Europress / Getty

 

Bővül az easyJet budapesti kínálata is: a genfi, a bázeli, a berlini, a párizsi és a london-gatwicki járatok mellé érkezik április 26-án Lyon, ahová heti három alkalommal repül az easyJet Budapestről. Lyon egyszerre izgalmas úti cél akár egy hosszú hétvégére, és egyben fontos kereskedelmi, üzleti célpont is. Franciaország második legnagyobb városát egyben gasztronómiai fővárosként tartják számon, ahol nem mellesleg a magyar labdarúgó válogatott is pályára lép június 22-én, az Európa-bajnokságon.

Idén is a Wizz Air szolgáltatja a legtöbb újdonságot a nyári menetrendben. Március 11-én indult új járatuk Nizza és Karlsruhe/Baden Baden repülőterére, ezt követően március második felében nyitottak járatot Liverpoolba, valamint az izlandi Keflavikba és Ibizára. Március 27-én a Wizz Air újraindítja bakui járatát is.

2016 új útvonalai a Budapest Airporton

Légitársaság: Desztináció: Mikortól: Heti járatszám:
Wizz Air Nizza Márc. 11. 2
Wizz Air Karlsruhe/Baden-Baden Márc. 11. 2
Ryanair Malaga Márc. 17. 2
Ryanair Málta Márc. 19. 2
Wizz Air Liverpool Márc. 23. 2
Wizz Air Baku Márc. 27. 2
Wizz Air Reykjavik/Keflavik Márc. 30. 2
Ryanair Gran Canaria Ápr. 3. 1
easyJet Lyon Ápr. 26. 3
Ryanair Korfu Ápr. 28. 1
Air Canada rouge (új) Toronto Jún. 10. 3
Wizz Air Ibiza Jún. 18. 1

Újabb cikkünk ebben a témában:


Napi három Budapest-Berlin járata van az airberlinnek - 2016.03.30.
Március 27-től az airberlin egy napi harmadik rendszeres járattal bővítette menetrendjét, ami Budapest és Berlin között közlekedik, és további összeköttetést biztosít az utazók számára a légitársaság központi repülőterein keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek