Fellázadt egy politikus a szűk fedélzeti ülőhelyek miatt

  A Szövetségi Légügyi Hatósághoz (FAA) fordul egy szenátor a fedélzeti férőhelyek miatt. Azt szeretné elérni, hogy rendeletben rögzítsék a repülőgépeken lévő székek méreteit, mivel ez az utóbbi időben jelentősen szűkült.

  A Charles Schumer, New York demokrata szenátora szerint az emberek olyan tömötten kénytelenek utazni egy-egy járaton, mint a heringek, mert a székek szélessége és a lábtér is egyre kisebb. Ezt a jelenséget a politikus egyenesen a legidegesítőbb dolgok egyikének nevezte a légi közlekedésben, számolt be a The Guardian beszámolójára hivatkozva az airportal.hu.

  Fotó: Thirteen of Clubs - Flickr, Creative commons Licence


  A szenátor módosító javaslatot nyújt be egy a Szövetségi Légügyi Hivatal működését szabályozó, egyelőre a Kongresszus előtt lévő javaslathoz. Ennek elfogadása esetén az FAA-nek készítenie kellene egy székmérettel kapcsolatos irányelvet. Mint mondta, a széksorok közti távolság a 70-es években még 35 hüvelyk (89 centiméter) volt, ez ma már csak 31 hüvelyk (78,7) centiméter), és a társaságok további szűkítéseket vezethetnek be a költségcsökkentés jegyében.

  "Itt az ideje, hogy az FAA fellépjen a jelenség ellen és meggátolja annak továbbgyűrűzését - mondta a politikus hozzátéve, azzal sem ért egyet, hogy plusz pénzért nagyobb lábteret kaphatnak az utasok. Szerinte pénzért akarnak adni olyat, ami korábban ingyenes volt.

  A The Guardian cikkében megjegyezte, hogy jelenleg nincs törvényi szabályozás arról, hogy a székek közti távolságnak mekkorának kell lennie egy utasszállító repülőgépen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!