Márciusban indul a világ egyik leghosszabb légi járata

  A légitársaság március 1-jén indítja el az első Dubajt Auckland-del összekötő non-stop járatát, a 14 ezer kilométeres utat kevesebb mint 16 óra alatt teszi meg.

   

  Emirates A380 economy classFotó: Emirates

  Az Emirates Airline első Dubaj és Auckland között közlekedő non-stop járata távolság tekintetében a világ egyik leghosszabb járata lesz, de a technológiai fejlesztéseknek és a pontos tervezésnek köszönhetően az utazók a lehető legrövidebb idő alatt juthatnak el vele célállomásukra - olvasható a légitársaság közleményében.

  A légitársaság március 1-jén indítja el az első Dubajt Auckland-del összekötő non-stop járatát, ami az Emirates 39 európai, illetve 38 afrikai és öbölmenti állomását köti össze Új-Zélanddal, mindössze egy dubaji átszállással. Az útvonalon egy Boeing 777-22LR-t üzemeltet majd a légitársaság, ami kevesebb mint 16 óra alatt fogja megtenni az Emirátusok–Új-Zéland távolságot, és 17 óra 15 perc alatt a visszautat.

  Az Emirates az ígéretek szerint rugalmasan módosítható útvonalakkal, a hátszél erejének kihasználásával és az ellenszél elkerülésével csökkenti a repülőgép levegőben töltött idejét. Ezzel, illetve az ausztráliai köztes megálló kiiktatásával, akár 3 órával rövidebb idő alatt képes teljesíteni a légitársaság a Dubaj és Auckland közötti távot. Ezáltal – összhangban az Emirates környezettudatos működéssel kapcsolatos céljaival –, csökken az üzemanyag-felhasználás is.

  Fotó: Emirates

  De nem az Emiratesnek van egyedül ilyen nagy távolságot repülő járata. Nemrég írtunk arról, hogy a Qatar Airways a világ tényleg leghosszabb járatát készül beindítani, bár pontos dátumot még sehol nem lehet olvasni erről. A gép Dohából az új-zélandi Aucklandba repül majd és több mint 14 530 kilométert tesz meg leszállás nélkül. A 18 és fél órás hosszú repülőút rekordernek számít majd a leghosszabb légi járatok között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!