Kerülőúton repülnek a japán gépek Észak-Korea rakétakísérletei miatt

  Japán két légitársasága, az ANA Holdings és a Japan Airlines (JAL) pénteken bejelentette, hogy megváltoztatja néhány repülési útvonalát amiatt a phenjani bejelentés miatt, amely szerint Észak-Korea egy ballisztikus rakétát felbocsátására készül a következő hetekben.

  A február 8-25. közötti időszakban, amikor saját közlése szerint a phenjani rezsim egy műholdat készül Föld körüli pályára állítani, a két légitársaság kerülő útvonalon közlekedteti majd az indonéz és a Fülöp-szigeteki fővárosba, Jakartába és Manilába tartó járatait. Ezek a járatok máskor a Fülöp-szigetek körüli vizek felett vezető légi folyosókat használják, számolt be az MTI.

  Fotó: Bloomberg - Europress / Getty

   A lépést az indokolja, hogy a rendelkezésre álló információk szerint ebben a térségben zuhannak majd le az észak-koreai rakéta hajtóművének darabjai.

  Néhány héttel azután, hogy Észak-Korea a nemzetközi közösség által elítélt újabb kísérleti nukleáris robbantást hajtott végre, a phenjani vezetés arról értesítette az ENSZ illetékes szerveit, hogy egy műholdat készül Föld körüli pályára állítani.

  Az ENSZ határozatai mindenféle nukleáris és ballisztikusrakéta-program folytatását tiltják a vele ellenséges országokat rendszeresen katonai megtorlással fenyegető Phenjannak.

  A világtól elzárkózó phenjani diktatúra az közölte a világszervezettel, hogy űrprogramja tisztán tudományos célokat szolgál, az Egyesült Államok és távol-keleti szövetségesei szerint azonban Észak-Korea célja nem műholdak Föld körüli pályára állítása, hanem a hasznos terhet szállító, nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták (ICBM) tesztelése.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!