A Qatar Airways repülheti a világ leghosszabb távolságát

  A Qatar Airways repülheti a világ leghosszabb távolságát

   

  A Qatar Airways a világ leghosszabb járatát készül beindítani, bár pontos dátumot még nem sehol nem lehet olvasni erről. A gép Dohából az új-zélandi Aucklandba repül majd és több mint 14 530 kilométert tesz meg leszállás nélkül. A 18 és fél órás hosszú repülőút rekordernek számít majd a leghosszabb légi járatok között - írja a brit Telegraph.

  Az eddigi csúcstartó 2013-as megszüntetéséig a Singapore Airlines Szingapúr-New York járata volt a 15 300 kilométerével és 18 óra 55 perces repülési idejével.

  A jelenlegi leghosszabb járatot ugyanis az ausztrál Quantas légitársaság üzemelteti, amely Sydneyből Dallasba 17 óra alatt teszi meg 13 804 kilométeres utat. Ez pedig közel 500 mérfölddel rövidebb annál, amit a katariak terveznek.

  Bár a tervek szerint Boeingek repülik majd a távot, ilyen körülmények között, mint ami az A330-as gépein van, talán elviselhető az ultra hosszú repülőút isFotó: Qatar Airways

   Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója a Bloombergnek azt is elmondta, hogy Dohából nemcsak Aucklandbe, hanem Santiago de Chilébe is terveznek egy extra hosszú járatot indítani. Ha zöld lámpát kap ez a tervük akkor ezt a 14 413 kilométer hosszú útvonalat 18 óra 25 perc alatt tenné meg a repülő.

  A világ leghosszabb járatai
  Dallas-Sydney, Qantas, 13 804 km
  Johannesburg-Atlanta, Delta, 13 581 km
  Abu Dhabi-LA, Etihad, 13 502 km
  Dubai-Los Angeles, Emirates, 13 420 km
  Jeddah-Los Angeles, Saudia, 13 409 km
  Doha-Los Angeles, Qatar Airways, 13 367 km
  Dubai-Houston, Emirates, 13 145 km
  Abu Dhabi-San Francisco, Etihad, 13 129 km
  Dallas-Hong Kong, American Airlines, 13 072 km
  Dubai-San Francisco, Emirates, 13 040 km

   Ha érdekli, hogyan lehet túlélni az ilyen ultra hosszúságú utakat, akkor kattintson ide, de arra is van néhány tippünk, hogy mivel lehet lekötni az örökmozgó ovisok figyelmét, és hogyan minimalizálhatjuk a gyerekhiszti esélyét a gépen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek