Élethű babáknak is árul jegyeket egy thai légitársaság

Az élethű babák sok felnőtt thaiföldi nő számára az utolsó esélyt jelentik az anyaságra. Ebben látott üzletet egy thaiföldi légitársaság is, amely már kisgyerekméretű játék babák számára is kínál repülőjegyet.

  

A 45 éves thaiföldi Racsáda Mahanavanont narancsokat válogat védőangyalokat megtestesítő babákkal a karján egy bangkoki piaconFotó: Rungrodzs Jongrit / MTI

Spirituális ceremónia keretében, "jó szellemekkel keltik életre" a babákat, amelyeket aztán mindenhova magukkal visznek. Repülőútjaik során gyakran térdükre ültetik őket, és előfordult, hogy az utasoknak felszolgált ételből is követelték a nekik járó adagot.

A Thai Smile légitársaságnak, a Thai Airways fapados leányvállalatának vezetője szerint többen nem voltak hajlandóak leadni a babákat a poggyászokkal együtt vagy nem akarták az ülés alá helyezni őket, esetleg nem fértek el a fejek feletti csomagtérben, ezért kezdenek jegyeket árusítani a babáknak is. A szabályok szerint azonban a babák jegyei nem szólhatnak a folyosó mellé és a vészkijáratok közelébe. A kisméretű babákat továbbra is kézipoggyászként kezeli a légitársaság.

 

Fotó: Rungrodzs Jongrit / MTI

A luk thepnek, vagyis angyalgyermeknek nevezett babák azután terjedtek el Thaiföldön, hogy több népszerű személyiség is dicsérni kezdte előnyeiket. Elmondásuk szerint a babákba "gyermekangyalok lelke költözik" a ceremóniák során. Tulajdonosaik beszélgetnek és játszanak velük, gyakran ékszereket és márkás ruhákat adnak az élethű babákra, az éttermekben külön széket kérnek számukra. "Gondoskodni kell róluk, és ha tápláljuk a lelküket, szerencsét hoznak" - mondta egy jómódú bangkoki háziasszony, aki együtt is alszik Nam Csa nevű babájával. A nő 25 ezer bahtot (200 ezer forintot) fizetett a babáért és a ceremóniáért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek