E-újságokat vezet be járatain a Lufthansa

  A Lufthansa digitalizálja a fedélzetén elérhető újságok és magazinok tartalmát, amelynek célja a lapkiadási költségek csökkentése és a környezetkímélés.

   A lapkiadásban egyre jobban terjed az elektronikus csatornák használata. Ezért a jövőben a Lufthansa is jóval szélesebb választékot kínál utasainak német nyelvű és nemzetközi újságokból és magazinokból járatai fedélzetén - olvasható a légitársaság közleményében.

  A közlemény szerint a németországi okostelefon-tulajdonosok naponta átlagosan 2,5 órát töltenek készülékük használatával. A légi utasok többségének pedig legalább egy elektronikus eszköz lapul a zsebében utazás közben. Erre a két trendre reagálva a Lufthansa digitalizálja a fedélzeten elérhető újságok és magazinok tartalmát.

  Az olvasnivalók szélesebb körét többféle műfajban és nyelven biztosító digitális technika alkalmazásának környezetvédelmi előnyei is vannak. Az e-újságok kevésbé terhelik a környezetet, mivel készítésükhöz nincs szükség papírra, tintára, és terjesztést sem igényelnek. Járulékos előnyük, hogy a repülőgépen szállítandó nyomtatott anyag hiányában kevesebb az összsúly, és ezen keresztül az üzemanyag-fogyasztás is csökken.

  Az új e-újságok január 21-én, csütörtökön jelennek meg a Lufthansa járatainak fedélzetén. Ettől a naptól kezdve az utasok már az indulás előtt három nappal bejelentkezhetnek nevükkel, foglalási kódjukkal vagy jegyük számával erre a webhelyre, és letölthetnek két tetszés szerint kiválasztott e-újságot mobil eszközükre. (Azok az utasok, akik indulás előtt e-mailben kapnak értesítést járatuk adatairól, már január eleje óta igénybe vehetik ezt a szolgáltatást.)

  A Lufthansa tervei szerint márciustól az utasok fedélzeti osztálytól és a törzsutas-programban elért szintjüktől függően eltérő számú e-újságot tölthetnek le. Felár ellenében további digitális újságokhoz és magazinokhoz is hozzáférhetnek. A PDF-formátumban letöltött e-újságok az utazást követően is tovább olvashatók.

  A Lufthansa azonban ezután is biztosít majd nyomtatott újságokat és magazinokat a várókban, az első és az üzleti osztályon, valamint a berlini, a düsseldorfi, a hamburgi, a stuttgarti, a frankfurti és a müncheni repülőtéren - áll a közleményben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!