Nincs több ingyen étel a British Airways rövid távú járatain

A British Airways, amely eddig kitartott a fedélzeti ingyenes ellátás mellett, bejelentette, hogy ezentúl fizetni kell az ételért a rövid távú járataikon.

Az, hogy nincs ingyenes fedélzeti ellátás a rövid távú járatokon, a legtöbb légitársaság esetében nem újdonság, bár vannak szerencsére üdítő kivételek. A British Airways ellenben némi meglepetést okoz, hiszen korábban többször is hangsúlyozták, hogy náluk a fedélzeti étkezés a szolgáltatás része.

Fotó: Doumenjou Alexandre - Exmcompany / British AirwaysForrás: Travelo

 Most mégis módosítanak az eddigi irányvonalon, és ezentúl fizetni kell a rövid távú járatokon az ételekért, írja a turizmusonline.hu. A BA a Waitrose nevű brit szupermarket-lánccal állt össze, és az ő szendvicseiket lehet megvásárolni a néhány órás utazásokon.

A lépés célja egyértelműen a költségcsökkentés. Az interkontinentális járatokon továbbra is ingyenes marad a háromfogásos étkezés. Ugyanakkor bevezetnek egy új, fizetős lehetőséget is: az utasok előre rendelhetnek hatféle különleges ételsorból is, amelyekért már fizetniük kell, szintén előre. Sovány vigasz, hogy olyan különlegességeket lehet rendelni, mint a gourmet vacsora, az igazi angol reggeli és a "Kelet ízei" fantázianevű ételsor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek