Budapest-Szöul közvetlen légi járat indulhat

Magyarország és Dél-Korea között még tavaly májusban született egy új légügyi megállapodás, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor hamarosan egy menetrend szerinti légi járat is elindulhat Budapest és Szöul között.

Közvetlen légi járat indulhat Szöul és Budapest között, ami fontos szerepet játszhat a gazdasági és a turisztikai együttműködés szorosabbra fűzésében - idézi a Turizmus.com Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavait a tárca szerdai közleménye alapján.

Mielőtt tovább olvasná a hírt, nézegessen fotókat Szöulról, az alábbinál kevésbé futurisztikus, gyönyörű építményeket is talál a galériánkban!

 

Dongdaemun plaza
Galéria: Ezt az 5+1 dolgot ne hagyja ki, ha eljut Szöulba!
Fotó: Nestor Lacle / flickr

Varga Mihály szakmai és üzleti delegáció élén tárgyal Dél-Koreában, valamint társelnökként vesz részt a két ország gazdasági vegyes bizottságának második ülésén. A tárcavezető a Csang Hun Csivel, Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársasága, a Korean Air elnökével folytatott tárgyalást követően hangsúlyozta: Magyarország és Dél-Korea számára is kölcsönös előnyökkel járna egy új, Budapest és Szöul között közlekedő menetrendszerinti légi járat elindítása. A két ország közötti új légügyi megállapodás született tavaly májusban, amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Most már biztos: nyáron indul a Budapest-Szöul járat
Nyártól közvetlen charter járatokat indít az Asiana Airlines Budapest és Szöul Incheon repülőtere között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek