Elromlott a lépcső, létrán szállították le az utasokat

Szokatlan dolog történt szombaton a Nigériai Bauchi reptéren. Egy elromlott lépcsős busz miatt a fedélzeten várakozó utasoknak elfogyott a türelme, és a gép oldalához támasztott létrát választották a lejutáshoz. Azóta egy videó is megjelent, amin az utasok nem le, hanem felszállnak a gépre.

Az eset szombaton történt, amikor az Aero Contractors Airlines a nigériai Abujából felszálló chartergépe megérkezett Bauchiba. A reptéri lépcsős busz azonban elromlott, a fedélzeten ragadt 34 utas egyre türelmetlenebbül várakozott. Aztán még nem tudni pontosan hogyan, de előkerült egy hosszú létra, amit a gép oldalához támasztottak, és azon keresztül segítették le az utasokat.

Szombat óta egyre nagyobb visszhangja lett az esetnek, a reptér utasai közösségi oldalakra posztolták a nem mindennapi látványról készült képeket. A nemzeti televízió csak a "szégyen létrájaként" emlegette a reptéren történt helyzetet, az ügyben vizsgálatot indított a nigériai kormány - írja a Daily Mail.

A kormány szóvivője azt nyilatkozta, hogy először azt vizsgálják, hogyan használhattak meg nem engedett eszközt az utasok leszállítására. A légitársaság azzal védekezik, hogy ők felhívták az utasok figyelmét, hogy várják meg, amíg megszerelik a lépcsőszerkezetet, de azok saját felelősségükre mégis a létrát választották. És bár a légitársaság arra is hivatkozik, hogy csak a leszálló utasoknál használták a létrát, azóta már egy egészen mást mutató videó is terjeng a neten. Ezen a videón az utasok ugyanis nem le, hanem felszállnak a fedélzetre.

Hadi Sirika a nigériai repülésügyi miniszter szerint az utasokkal történő effajta bánásmód elfogadhatatlan, és nem egyeztethető össze a polgári repülés nemzeti és nemzetközi szabályaival. Ezért mindent megtesznek, hogy a jövőben ilyen eset még egyszer ne történhessen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek