Európában egyedülálló pilótaképző központot adtak át Debrecenben

Európában egyedülálló pilótaképző központot adtak át Debrecenben

Átadták a Pharma-Flight kutató-képző központot Debrecenben. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a világon egyedülálló módon egyesíti magában az egyetemi szintű pilótaképzést, és a speciális egészségügyi igényeket kiszolgáló laboratóriumi kutatás és kis szériás gyógyszergyártás funkcióit. Debrecen a központ létrehozásával felkerült a repülős társadalom világtérképére – olvasható az új létesítmény közleményében.

A létesítmény megalkotói olyan innovatív koncepcióval nyertek el mintegy 3,5 milliárd forint uniós támogatást, amelynek eredményeként Európában – komplexitásában – mással össze nem vethető intézményt hoztak létre. A légiközlekedés robbanásszerű fejlődése egyre több magasan képzett légügyi szakembert igényel. Erre reagál a jövő év elejétől kezdve a Pharma-Flight Kft. és a Debreceni Egyetem együttműködésével itt megkezdődő nemzetközi pilótaképzés, amelyben a Pharma-Flight az Egyetem kihelyezett tanszékeként működik.

A Debreceni Egyetemmel közös gyógyszerkutatás elősegíti magyar tudományos eredmények megszületését a hatóanyagoknak a hajózó személyzetre gyakorolt hatásainak megismerése területén, későbbiekben a gyártókapacitása pedig lehetővé teszi a pilóták speciális gyógyszerekkel való ellátását. A Pharma-Flight világszínvonalú egészségügyi berendezései és műszerei hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a közlekedés valamennyi ágazatában hatékonyabban lehessen megállapítani a dolgozók alkalmasságát, és segíthet abban, hogy szükség esetén megfelelő egészségügyi és szakmai rehabilitációt kaphassanak a munkavállalók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek