Nem repül január közepéig Sarm-es-sejkbe az easyJet és a British Airways

A British Airways és az easyJet brit légitársaságok kedden bejelentették, hogy januárig törölték minden járatukat az egyiptomi Sarm-es-Sejkbe.

A két légitársaság döntésének hátterében az áll, hogy a brit kormány eltanácsolta a brit állampolgárokat az egyiptomi utazásoktól egy orosz utasszállító repülőgép tragédiája után, írja az MTI.

Fotó: Ed Giles - Europress/Getty

A Kogalymavia légitársaság Airbus A-321-es típusú repülőgépe, amely Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartott fedélzetén 224 emberrel, október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten, valószínűleg pokolgépes merénylet következtében.

Nagy-Britannia és több más ország néhány nappal később felfüggesztette az egyiptomi üdülőhelyre irányuló légi járatait. Csaknem húszezer brit turistát hazaszállítottak, a brit külügyminisztérium pedig azt tanácsolta, hogy a legsürgősebb eseteket leszámítva senki ne utazzon a Vörös-tenger partján fekvő üdülővárosba.

Az easyJet a kormány ajánlásának megváltoztatásáig, de legalább január 6-ig, míg a British Airways január 14-ig függesztette fel járatait. A brit utazási irodák közül a Monarch december 19-ig, a Thomson december 9-ig, a Thomas Cook pedig december 10-ig törölte minden sarm-es-sejki útját.

A Wizz Air november 28-ától határozatlan időre felfüggesztette Budapest és az egyiptomi Hurghada közötti járatát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek