Csak kézipoggyásszal jöhetnek haza az Egyiptomban ragadt utasok

A brit kormány csütörtöki döntését követően, amely engedélyezte a brit légitársaságoknak, hogy péntektől Sharm El Sheikhbe repüljenek az utasok visszaszállítása érdekében, az easyJet újraindította járatait az egyiptomi repülőtérre. A gépek utasok nélkül indulnak el Sharm el Sheikhbe pénteken.

A légitársaság a menetrenden felül hat járatot indít a pénteken Sharm el Sheikhből, hogy hazahozza azokat az utasokat, akiknek járatait törölték szerdán és csütörtökön. Az összes járatra különleges biztonsági szabályzatot irányozott elő a brit kormány. Ennek
értelmében nem adható fel poggyász ezeken a járatokon - olvasható a légitársaság közleményében.

Az easyJet utasai számára utazásukhoz egy kézipoggyász engedélyezett, mely maximum laptop méretű lehet. A feladandó poggyászok Nagy-Britanniába történő visszaszállításáról külön intézkedik a légitársaság a brit kormány utasításai mentén.

Emellett az easyJet úgy döntött, hogy november 12-ig bezárólag valamennyi, az Egyesült Királyságból Sharm El Sheikhbe induló járatát felfüggeszti. A légitársaság azt tanácsolja a
november 12-e után induló utasoknak, hogy figyeljék a Flight Tracker alkalmazást az
easyJet honlapján a legfrissebb információkért. Minden utas, aki a következő 14 napban repülne Sharm El Sheikhbe, de inkább mégsem indulna útnak, visszaválthatja a jegyét, vagy díjmentesen megváltoztathatja az utazása célállomását vagy időpontját - fogalmaz a légitársaság a közleményében.

Az érintett járatok:

November 6-i menetrend szerint:
EZY2398 Sharm El Sheikh - London Luton
EZY8854 Sharm El Sheikh - London Gatwick


Kiegészítő járatok:
EZY9555 Sharm El Sheikh – London Luton
EZY9444 Sharm el Sheikh – London Gatwick
EZY9333 Sharm El Sheikh – London Luton
EZY9111 Sharm El Sheikh – London Gatwick
EZY9222 Sharm El Sheikh – Milan Malpensa
EZY9666 Sharm el Sheikh – London Stansted


A november 4-én törölt járatok is elindulnak pénteken:
EZY9398 Sharm El Sheikh - London Luton
EZY9854 Sharm el Sheikh - London Gatwick

 David Cameron brit miniszterelnök csütörtökön kijelentette: egyelőre sem ő, sem a brit kormány szakértői nem lehetnek teljesen bizonyosak abban, hogy pokolgép robbanása miatt zuhant le szombaton az orosz utasszállító. Bár Cameron szerint egyre valószínűbbnek tűnik, hogy robbanószerkezet detonációja miatt zuhant le az orosz repülőgép. Csütörtöki adatok szerint Sarm-es-Sejk térségében jelenleg 20 ezer brit tartózkodik. Csütörtökön 19 járat szállt volna fel Nagy-Britannia felé az egyiptomi üdülőközpont repülőteréről, de a brit kormány intézkedése nyomán egyik sem indult el - írja az MTI.

UPDATE:

Az egyiptomi hatóságok szigorításokat vezettek be a Sharm el Sheikhbe érkező repülőgépek számát illetően, kettő easyJet gépet engedtek leszállni. A két gép 339 utast szállít haza. A járatok száma a következő:

EZY9398 Sharm el Sheikh - London Luton

EZY9854 Sharm el Sheikh - London Gatwick

Azn easyJet a fenti keretesben található többi járatát a mai napon nem tudta elindítani az Egyiptomban rekedt utasokért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek