Bajor népviseletet öltő sztyuvikkal repülhet szeptemberben

60 éves a Lufthansa, a légitársaság személyzete pedig ebből az alkalomból felölti jubileumi népviseleti ruháját az Oktoberfest ideje alatt.

 

Fotó: Lufthansa

 Néhány héten belül itt az Oktoberfest és szolgálatba lép a bajor népviseletbe öltözött személyzet. Az idén a Lufthansa jubileumi ruhákat választott: 60. születésnapja alkalmából felidézte az ötvenes évek hagyományos viseletét - írja közleményében a légitársaság.

A népviseletbe öltözött tizennégy légiutas-kísérő szeptember közepétől repül Észak-Amerikába és az Arab-öböl országaiba: szeptember 16-án az USA-beli Charlotte-ba, szeptember 21-én Vancouverbe, szeptember 29-én pedig Dubaiba. „Népviseletbe öltözött utaskísérőink immár kilencedik éve viszik a bajor hagyományokat a világ messzi tájaira. Bízunk benne, hogy az idei jubileumi viselet különösen elnyeri majd utasaink tetszését" – nyilatkozta Thomas Klühr, a Lufthansa German Airlines igazgatóságának pénzügyekért és müncheni csomópontért felelős tagja.

Fotó: Lufthansa

 Az ötvenes évek viseletét a müncheni Angermaier Trachten divatház gondolta újra. A légiutas-kísérők által viselt wiesni dirndlit a mai kor ízlése szerint alakították át: a világoskék blúzt bézs szőtt minta díszíti. A kötény szintén bézs színű, diszkrét világoskék pöttyökkel. Egyes európai járatokon a Lufthansa CityLine személyzete is bajor népviseletre váltja az egyenruhát. A három légiutas-kísérő szintén a müncheni Angermaier Trachten divatház dirndlijeit fogja viselni. A kék virágmintás sárga ingvállat kék-fehér csíkos szoknya és kék selyemkötény egészíti ki.

A müncheni repülőtér utaskiszolgáló személyzete a városban működő Schustermann & Borenstein divatcég által kifejezetten a Lufthansa számára tervezett dirndlit és kabátot fogja viselni az idén. Az Oktoberfest alatt a többi reptéri dolgozó közül is sokan népviseletbe öltöznek.

Fotó: Lufthansa

 A müncheni Lufthansa várók gasztronómiai különlegességekkel ünneplik az „ötödik évszakként" is emlegetett Oktoberfestet. Az első osztály várójának Oktoberfest-hangulatúra díszített éttermében bajor finomságokat szolgálnak fel. Szakácsaik frissen készítik el a helyszínen az olyan különlegességeket, mint a sült marhafarok vagy a tiramisu búzasörrel. A Senator várókban almás rétest, hidegtálakat és perecet szolgálnak fel az utasoknak.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek