Kevesebb a csomag-, de nagyobb a légiutas forgalom

Kevesebb a csomag-, de nagyobb a légiutas forgalom

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint júliusban csökkent a légiáru-forgalom, az utasforgalom ugyanakkor bővült 2014 júliusához képest - írja az MTI.

A montreáli székhelyű szervezet közleménye szerint a légi áruforgalom az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 0,6 százalékkal csökkent júliusban 2014 júliusához képest, ennek oka a gyengébb világpiaci teljesítmény. A csökkenést Afrikán és a Közel-Keleten kívül a világ minden régiójában tapasztalták, a legnagyobb csökkenést Dél-Amerikában tapasztalták, ahol 5,1 százalékkal esett vissza a szektor teljesítménye. Európából a légitársaságok 1,5 százalékos csökkenést jelentettek. Az év eddigi részében az áruforgalom 2,9 százalékkal haladja meg a 2014 január-júliusi szintet.

Ezzel szemben az utasforgalom nőtt az év hetedik hónapjában: az IATA összesítése szerint egészen pontosan 8,2 százalékkal a 2014 júliusi szinthez képest, a légitársaságok átlagos töltöttségi mutatója pedig 83,6 százalék volt, ami 1,4 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor.

A világ régiói közül a legnagyobb bővülést a Közel-Keleten mérték, ahol a többi régiót jóval meghaladó mértékben, 19,8 százalékkal nőtt a szektor teljesítménye. Európában a légitársaságok 6,7 százalékos bővülésről számoltak be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek