Mégis lesz közvetlen vasúti járat Ferihegy 2-re

  Mégis lesz közvetlen vasúti járat Ferihegy 2-re

  Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési beruházássá nyilvánította a kormány egy augusztusi határozatában a Liszt Ferenc repülőtér kötött pályás kapcsolatának a megteremtését. Mivel a beruházás az uniós támogatásokból finanszírozott közlekedési nagyprojektek közé is bekerült korábban, egyre valószínűbb, hogy meg is valósul, bár csak sokadik nekifutásra - írja a Napi Gazdaság.

  A lap arról is ír, hogy korábban szakértők vitatták, hogy egyáltalán indokolt-e az évi 7-8 millió utast fogadó terminálhoz vasutat építeni. Mindenesetre a Budapest Airport tavaly megdöntötte 9 milliós utasrekordját és valószínűleg meglesz a tízmilliomodik látogató is.

  A ferihegyi reptér jó helyen van, Európa fővárosainak többsége esetében nagyobb távolságról kell az utasoknak bejutnia a városba. Egy baleset miatt azonban a ferihegyi gyorsforgalmi gyakran járhatatlanná válik, már csak ezért is érdemes alternatív megközelítési lehetőséget biztosítani a reptérnek. Vonat ugyan jelenleg is közlekedik, de át kell szállni az 1-es terminálról buszra, ami kiviszi az utasokat a Ferihegy 2. repülőtérre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!