Bécs lett az Eurowings légitársaság európai központja

  Bécs lett az Eurowings légitársaság európai központja, a schwechati repülőtérről novemberben indulnak a cég első járatai, jegyek már kaphatók.

  Az osztrák főváros az első, Németországon kívüli központja a Lufthansa diszkont légitársaságának. A Lufthansa közlése szerint a mostani döntés a cég terjeszkedésének és további bázisok nyitásának kiindulópontja. Pilótákat első körben a Lufthansa-csoporton belül toboroznak, a korábbi tervek szerint a szintén Lufthansa érdekeltségű Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársasághoz felvett pilóták ősztől az Eurowings-gépeket fogják vezetni.

  33 eurós jegyeket kínálnak

  Az Eurowings-gépek a Bécs-Schwechat repülőtérről szállnak fel, az európai útvonalakon Airbus A320-as típusú gépeket használnak. Az első járatok novemberben indulnak többek között Londonba, Palma de Mallorca városba és Hamburgba. A jegyek ára csomagdíjjal együtt 33 eurónál (alig több mint tízezer forint) kezdődik, és szerda óta foglalhatók. A foglalás az eurowings.com internetes oldalon történhet, ahonnan a felület rögtön továbbirányít a Germanwings, a Lufthansa másik diszkont légitársaságának oldalára. A korábban közölt koncepció szerint a Germanwings beolvad az Eurowingsbe, amelynek bővül a flottája és a tevékenységi köre - írja az MTI.

  Az Eurowings első hosszú távú járataira már márciusban megkezdődött a jegyértékesítés, a járatok októberben indulnak Kölnből Dubajba, a Karib-térségbe és Thaiföldre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!