Nincs több sorban állás: online is kérhetünk turistavízumot Indiába

  India 2015. augusztus 15-étől 36 ország, ezen belül Magyarország állampolgáraira is kiterjeszti az e-turistavízum-rendszert. A vízumot repülőgéppel érkező turisták igényelhetik.

  Aki igényelt már turistavízumot Indiába, az nagyon jól tudja, hogy az ügyintézés nem néhány perces program volt a nagykövetségen. Ennek most vége, ezentúl online is intézhetjük a vízumot, jelentette a Turizmus Online.

  Nem árt azonban tudni a következőket:

  E-turistavízumot az a nemzetközi utazó kaphat, aki kizárólag pihenés, városnézés, barátok és rokonok alkalmi meglátogatása, rövid ideig tartó orvosi kezelés vagy üzleti út céljából látogat Indiába.

  Fotó: Getty Images

  Az Indiába való megérkezés napjától számítva az útlevélnek legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben legalább két üres oldalnak kell lennie, hogy a bevándorlási tisztviselő lepecsételhesse.

  A nemzetközi utazóknak egy retúrjeggyel vagy egy továbbutazásra használható jeggyel kell rendelkeznie, valamint elegendő költőpénzének kell lennie, amíg Indiában tartózkodik.

  Ez a vízumtípus nem elérhető a diplomáciai vagy hivatali útlevelek tulajdonosainak, és a szülő útlevelébe sem pecsételhető azzal együtt utazó gyermek esetében.

  A vízumot repülőgéppel érkező turisták igényelhetik, amennyiben a következő repülőterek valamelyikén lépnek be India területére: Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi ,Goa, Hyderabad, Kolkata, Mumbai, Trivandrum, Ahmedabad, Amritsar, Gaya, Jaipur, Lucknow, Tirchy, Varanasi.

  Az elektronikus vízum igényléséhez csupán az útlevelünk fényképes oldalát kell beszkennelni, online kell kifizetni a vízumdíjat, majd az emailben megküldött vízumot kinyomtatva kell bemutatni a kijelölt határátkelőhelyre érkezve.

  A vízum itt oldalon igényelhető.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!