Nem szállítanak vadásztrófeákat az amerikai légitársaságok

Nem szállítanak vadásztrófeákat az amerikai légitársaságok

Jelentős korlátozásokat jelentett be hétfőn a vadásztrófeák szállításában a Delta Air Lines, a legtöbb afrikai járatot üzemeltető amerikai légitársaság. Hasonló bejelentést tett az American Airlines, a United Airlines és a kanadai Air Canada is.

 

Már a Delta sem szállít

 

A Delta a jövőben nem vesz fel a repülőgépeire oroszlán-, leopárd-, elefánt-, orrszarvú- és bivalytrófeákat. Ez a döntés az American részéről inkább szimbolikus gesztus, mert a társaságnak nincsenek afrikai járatai. A United, amelynek csak egy járata van a fekete kontinensre azt közölte, hogy vadásztrófeákat korábban sem szállított. Májusban a Delta még úgy foglalt állást, hogy továbbra is vállal ilyen szállítmányokat, ha azok eredete törvényes. Több nemzetközi légitársaságnál már akkor sem vettek fel ilyen trófeákat.

Az Egyesült Államok három nagy légitársasága azt követően határozott a korlátozásról, hogy júliusban James Palmer amerikai fogorvos Zimbabwében állítólag törvényszegő módon ejtett el egy hím oroszlánt, a Zimbabwe egyik szimbólumának számító Cecilt. A múlt héten több nem amerikai nagy légitársaság jelentett be hasonló korlátozásokat - írja az MTI.

 

Az UPS-t nem érdekli

 

A United Parcel Service (UPS), a világ legnagyobb csomagszállítójaként számon tartott amerikai cég szóvivője azonban e-mailben közölte, hogy ők bizony továbbra is engedélyezik a vadásztrófeák szállítását. A UPS az amerikai és a nemzetközi előírásokat követi, nem pedig a közvéleményt annak eldöntésében, hogy mit szállít és mit nem - közölte Susan Rosenberg szóvivő, hozzátéve, cége nem alkot értékítéletet arról, hogy egy csomag tartalma helyénvaló-e vagy sem.

A FedEx amerikai futárszolgálat szóvivője e-mailjében azt írta, a cég nem szállít állati tetemeket, azonban előfordulhat, hogy engedélyezi a preparációra szánt részeket, amennyiben azoknak a szállítása nem mond ellent a cég irányelveinek. "Célunk, hogy betartsuk a törvényeket és a szabályokat minden szállítmány esetében" - közölte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek