Hatvan kilós alkatrész zuhant le egy Boeingről felszállás közben

Hatvan kilós alkatrész zuhant le egy Boeingről felszállás közben.

Röviddel felszállás után leesett az egyik futóakna fedelének egy darabja az Air France francia légitársaság egyik Boeing 777-es repülőgépéről Sanghaj külvárosa felett - írja az mti az amerikai repülőgépgyártó vállalat közleménye alapján.

A 60 kilogrammos fémlemez még múlt hét hétfőn szakadt le a légitársaság Sanghajból Párizsba tartó repülőgépéről, az alkatrész 3700 méteres magasságból zuhant le és áttörte egy gyárépület tetejét. A Sunday Morning Post című hongkongi lap tájékoztatása szerint senki nem sérült meg. A gép zavartalanul folytatta az útját a francia főváros felé. Chris Villiers, a Boeing szóvivője elmondta, hogy a probléma nem érintette sem a futómű működését, sem a járat biztonságát.

A repülőgépgyártó vállalat mindazonáltal instrukciókkal látta el a 777-es típust használó légitársaságokat és bizonyos változtatásokat eszközölt a jövőben gyártandó repülőgépeken. "Rendkívül szorosan együttműködünk az ügyfeleinkkel, utasításokkal láttuk el őket a szükséges karbantartás módjáról" - közölte az illetékes.

Légitársaságok tucatjai használják a Boeing 777-es repülőgépét, a típusból világszerte több mint 1100 darab teljesít szolgálatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek