Ciprus helyett Görögországban landolt a Wizz Air gépe

Ciprus helyett Görögországban landolt a Wizz Air gépe

A Wizz Air Larnaka-Budapest járata pénteken nulla óra után pár perccel Szalonikiben szállt le, azt követően, hogy egy technikai hiba következtében a járat személyzete az út megszakítása mellett döntött - írja az Airportal.

A repülőgép a megszokott módon landolt, de az esetről kiadott közlemény nem szól arról, hogy a légijármű személyzete vészhelyzetet jelentett volna. A repülőgép helyzetét mutató virtuális radarképen sem látható a normálistól eltérő süllyedés, vagy bármilyen szokatlan manőver - utalt ezzel az Airportal a mno.hu délelőtti cikkére, amely kényszerleszállásról írt, mert egy olvasójuk emailben így tájékoztatta a lapot: "Amint a Földközi-tenger fölé értünk, furcsa szagokra, zajokra és a személyzet részéről pánikszerű rohangálásra lettünk figyelmesek." Az mno olvasójának elmondása szerint, amikor a gép süllyedni kezdett, a pilóta technikai problémára hivatkozva bejelentette, hogy le kell szállniuk. A ciprusi Larnakából Budapestre tartó járat utasait egy ötcsillagos thesszaloniki szállodában helyezték el.

Arra a kérdésünkre, hogy az említett járat személyzete csütörtök éjjel jelentett-e vészhelyzetet, a légitársaság nemmel válaszolt: "Nem jelentettek a gépről vészhelyzetet. Egy technikai hiba miatt vált szükségessé az Airbus A320 típusú repülőgép nem tervezett karbantartása. A Wizz Air elnézést kért az okozott kellemetlenségért, de a legénység, utasaink és a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számunkra." - írta közleményben a légitársaság. A gép a technikai átvizsgálást követően pénteken 16:30-kor indult tovább Larnakára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek