Életet mentett egy magyar utas Ferihegyen

  Életet mentett egy magyar utas Ferihegyen

  A kihelyezett defibrillátor segítségével életet mentett egy utas a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – írja az AIRportal.hu.

  A Liszt Ferenc Nemzetközi RepülőtérFotó: Rudi Riet / flickr

   Az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat elmondta a lapnak, hogy a múlt hét második felében, a 2/B terminál poggyászátváteli csarnokában minden előzetes tünet nélkül összeesett, majd eszméletét vesztette egy idős külföldi utas. Ezt látva a várakozók közül egy 30 év körüli magyar férfi rögtön a segítségére sietett, és miután észlelte, hogy a beteg légzése leállt és pulzusa sincs, a csarnokban kihelyezett félautomata defibrillátor segítségével azonnal megkezdte az újraélesztését, valamint mellkaskompressziót is alkalmazott.

  Az AMS pár perccel ezután ért a helyszínre, ekkor a beteg légzése és keringése már visszatért, így megkezdték az állapota stabilizálását, majd átadták az Országos Mentőszolgálat rohamkocsijának, amivel elszállították a Dél-Pesti Kórház Intenzív osztályára.

  A reptér területén összesen 14 újraélesztő készülék van, melyek gyors alkalmazása nagy mértékben javíthatja a betegek túlélési esélyeit. Az ilyen esetekben az azonnal (1-2 percen belül) megkezdett újraélesztés kulcsfontosságú, a készülékek alkalmazása pedig nem igényel semmilyen szakértelmet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!