Már áll az új Wizz Air hangár szerkezete Ferihegyen

Már áll az új Wizz Air hangár szerkezete Ferihegyen

 Rövid idő alatt „kinőtt a földből" a Wizz Air új karbantartó hangárja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az új hangárt 2015. szeptember 1-jén már át is veheti Közép- és Kelet-Európa piacvezető diszkont légitársasága, amelynek növekvő Airbus A320-as flottájának folyamatos működéséhez egyre nagyobb szükség van egy újabb karbantartó bázisra Budapesten - olvasható a Budapest Airport közleményében.

Ilyen ma a hangárFotó: Budapest Airport

 Robosztus acélszerkezetek törnek a magasba, a Wizz Air új karbantartó hangárja kezd testet ölteni a Budapest Airport repülőgép karbantartó- és javítóbázisának közepén, a Lufthansa Technik és az Aeroplex hangárok közötti területen. A 2000 négyzetméteres hangár mellett egy 170 négyzetméteres iroda, alkatrész raktár és személyzeti öltöző is helyet kap. A közel egy milliárd forintos (kb. 3 millió eurós) beruházás a Budapest Airport finanszírozásával valósul meg, az építést pedig a repülőtér egyik partnere, a Market Építő Zrt. végzi Ferihegyen. A Budapest Airport és a Wizz Air tavaly írt alá 15 évre szóló hangár-bérleti szerződést Budapesten.

És ilyen lesz, ha elkészülForrás: Travelo

 A Wizz Air jelenleg kilenc darab Airbus A320 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet Budapesten, azonban a légitársaságnak jelenleg összesen 61 Airbusból áll a teljes gépparkja. A légitársaság a hónap elején jelentette be, hogy 2019-től kezdődően további 110 darab új Airbus A321neo típusú géppel bővíti a flottáját, illetve ezzel a típussal váltja le a gépparkból kiváló régi repülőgépeket, hogy eleget tudjon tenni az egyre növekvő utazási igényeknek Európában és azon túl is. A Budapest Airport olyan méretű hangárt tervezett és építtet, amelyben ezek az új, hosszabb törzsű, winglettel szerelt Airbus A321neo típusú repülőgépek is elférnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek