Utasokat is szállíthat a világ első elektromos repülőgépe

  Utasokat is szállíthat a világ első elektromos repülőgépe

  Légi alkalmassági bizonyítványt kapott a világ első - kínai gyártású - elektromos árammal hajtott utasszállító repülőgépe - írja az MTI a kínai média pénteki közlése alapján.

  Az RXIE megnevezésű repülőgép szárnyfesztávolsága 14,5 méter, míg maximális terhelhetősége 230 kilogramm. Háromezer méteres repülési magasságra hitelesítették. Elektromos árammal történő feltöltéséhez legfeljebb két órára van szükség, repülési ideje 45-60 perc. Maximális sebessége 160 kilométer óránként. A repülőgépet a senjangi repülő egyetem és a lianoningi légi akadémia közösen fejlesztette ki az északkeleti Liaoning tartományban. Első két példányát csütörtökön adták át annak a helyi vállalatnak, amely a pilótaképzéssel fog foglalkozni. A gép pilóták gyakorlatoztatása mellett turisztikai célokra, meteorológiai megfigyelésekre és katasztrófamentési célokra is használható.

  A jelentések emlékeztetnek arra, hogy a repülőgép tavaly novemberben a 10. csuhaji légi ipari kiállításon már bemutatkozott a nagy nyilvánosság előtt. Ára egymillió jüan (44,5 millió forint) körül van, gyártói eddig 28 darabra kaptak megrendelést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek