38 ezer új Boeing repkedhet húsz éven belül

  38 ezer új Boeing repkedhet húsz éven belül

  A Boeing előrejelzése szerint 2034-ig összesen 38 ezer új repülőgépre lehet igény a világban - írja az MTI az amerikai gyártó pénteki közleménye alapján.

  A tavalyi előrejelzéshez képest ez 3,5 százalékkal több, ezek összértéke becslések szerint 5,6 billió dollár. Randy Tinseth, a Boeing kereskedelmi alelnöke szerint a kereskedelmi géptípusok iránt továbbra is erős az érdeklődés, az új gépek 58 százaléka a bővítést, a többi pedig a meglévő flotta kiöregedő gépeinek cseréjét szolgálhatja.

  A Boeing számításai szerint évente 5 százalékkal növekszik majd az utasok száma, amely így 2034-re elérheti a 7 milliárdot, kiszolgálásukra elsősorban a keskenytörzsű típusokat választhatják a légitársaságok: 26 ezer ilyen méretű gépre lehet szükség 2,7 billió dollár értékben, ezek 35 százalékát diszkont légitársaságok üzemeltethetik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!