Beépített terroristák az amerikai reptereken

  Beépített terroristák az amerikai reptereken

  Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóságnak (TSA) legalább 73, a légi közlekedésben dolgozó alkalmazottat kellett volna terrorizmussal kapcsolatba hozható tevékenysége miatt jelentenie vagy kizárnia a szolgálatból – írja az MTI a belbiztonsági minisztérium főellenőrének hétfőn ismertetett jelentésére hivatkozva.

  Az érintettek reptéri üzletek eladóiként vagy légitársaságok alkalmazottjaiként dolgoztak. A TSA a jelenlegi előírások értelmében nem férhet hozzá a terrorizmussal kapcsolatos információk minden kategóriájához. A hatóság a kereskedelmi repterekre bízta az alkalmazottaik személyzeti ügyeit, azok pedig a felvételkor gyakran hiányos személyi adatokkal dolgoztak. A tárca ugyanakkor elismerte jelentésében, hogy a TSA az adatok újraellenőrzése során háromszáz ilyen személyt szűrt ki a már meglévő megfigyelési listák alapján.

  Fotó: Robert Couse-Baker / flickr

  Jeh Johnson belbiztonsági miniszter nemrégiben áthelyeztette a TSA ügyvezető igazgatóját, miután kiderült, hogy a hatóság ellenőrei hetven alkalomból hatvanhétszer nem vették észre, hogy fedett ügynökök az Egyesült Államok repülőterein fegyver- vagy robbanóanyag-utánzatot próbáltak meg felcsempészni utasszállító gépekre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!