Akciós áron eladó a Malév utolsó gépe

  Akciós áron eladó a Malév utolsó gépe

  Háromszázmillió forintos irányáron újból eladásra kínálja a Malév felszámolója a csődbe ment légitársaság utolsó, Bombardier márkájú gépét és egyéb alkatrészeket – adta hírül az MTI a Világgazdaság értesüléseire hivatkozva.

  A Bombardier CRJ200ER típusú gépet és a két másik típushoz tartozó alkatrészeket eredetileg 4,3 millió dollárért akarták eladni, de nem akadt rájuk vevő. A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. 2013-ban már csak 3,6 millió dollárt, tavaly pedig már az alkatrészekkel együtt is csak 1,7 millió dollárt kért érte (jelenlegi árfolyamon 475 millió forintot). A mostani 300 millió forintos ár már a 12. próbálkozás az eladásra. A 2002-ben gyártott, ötven személyes gép 15 ezer órát repült és pár éve az is felmerült, hogy kormánygépet csinálnak belőle.

  Képünk illusztráció! Fotó: Aero Icarus / flickrForrás: Travelo

   A Malév csődje három éve, 2012. február 3-án következett be, a cég felszámolása azonban azóta sem fejeződött be és új légitársaság sem indult helyette, bár voltak erre irányuló próbálkozások.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!