Kötelező jógázniuk az indiai pilótáknak

  Kötelező jógázniuk az indiai pilótáknak

  Reggelente jógaórára kell járniuk az indiai nemzeti légitársaság frissen felvett pilótáinak és utaskísérőinek – írja az MTI a Huffington Post cikkére hivatkozva. A portál arról számolt be, hogy az Air India június 1-től kötelezővé tette hetvennyolc újonnan toborzott pilótája és háromszáz légiutas-kísérője számára, hogy kiképzésük alatt részt vegyenek a reggel fél hétkor kezdődő foglalkozásokon.

  Reggeli jógaóra Fotó: Barry Silver / flickrForrás: Travelo

   "Első alkalommal vezettünk be jógaórát a pilóták és a legénység kiképzési programjában. Úgy gondoljuk, hogy a jóga fegyelmet eredményez, valamint segít megküzdeni a munkahelyi stresszel" – nyilatkozta a légitársaság egyik vezetője.

  A Pennsylvaniai Nemzeti Gárdánál is kötelező a jóga Fotó: The National Guard / flickrForrás: Travelo

   A beszámolók szerint a jógaórákat az Air India személyzeti osztályának kezdeményezésére vezették be a légitársaságnál. Azonban van, aki úgy véli, hogy az indiai kormányfő állhat a döntés hátterében, aki köztudottan küldetésének tekinti a jóga népszerűsítését. A naponta jógázó, vegetáriánus Narendra Modi nemrégiben jógaügyi miniszterrel bővítette kabinetjét, szeptemberben pedig azzal a kéréssel fordult az ENSZ-hez, hogy fontolja meg egy nemzetközi jóganap bevezetését.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!