A levegőben állt le egy utasszállító mindkét hajtóműve

A levegőben állt le egy utasszállító mindkét hajtóműve

 Csaknem 12 ezer méteres magasságban leállt a Singapore Airlines légitársaság egyik utasszállítójának mindkét hajtóműve, de a gépet sikerült biztonságban letenni. Az eset a múlt hét végén történt – adta hírül az MTI a vállalat szerdai közlése alapján.

Az Airbus A330-300 típusú gép Szingapúrból Sanghajba repült 194 utassal a fedélzetén. Felszállás után mintegy három órával, 11 800 méteres magasságban hirtelen leállt mindkét hajtóműve. A légitársaság közleményéből ítélve a hajtóműveket sikerült újraindítani, legalábbis a közleményben az szerepel, hogy "a személyzet szakszerű intézkedéseinek köszönhetően sikerült megoldani a helyzetet", és a gép szerencsésen landolt Sanghaj repülőterén. A hajtóműveket gyártó Rolls-Royce vállalat bejelentette, hogy minden segítséget megad az incidens kivizsgálásához.

Képünk illusztráció! Fotó: eosdude / flickrForrás: Travelo

 Szakértők szerint igen ritkán fordul elő, hogy egy gép mindkét hajtóműve egyszerre leáll, általában csak az egyikkel fordulnak elő problémák. Azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy mivel a szingapúri gép személyzete nem kért rendkívüli leszállási engedélyt Hongkongban, melynek közelében az incidens idején repült, valószínűleg nem volt olyan súlyos a helyzet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek