Bővít az Emirates Budapesten

Bővít az Emirates Budapesten

Növeli kapacitását a dubaji Emirates légitársaság Budapesten, december elsejétől a mostani Airbus A330-asnál nagyobb, 364 utas szállítására alkalmas Boeing 777-es gépekkel repülnek Budapestre – jelentette be Horváth Gábor, a légitársaság magyarországi vezetője Budapesten.

Elmondta, hogy az október végén indított Dubaj-Budapest járat 80 százalékos töltöttsége mellett még van helye a kapacitás növelésének, ezért döntöttek a nagyobb géptípus bevezetése mellett. (Az Airbus 276 utast tud szállítani.)

Kiemelte, hogy a járatok teherárut is képesek vinni. A teherszállítás kihasználtsága hasonló, mint az utasforgalomban. A Boeing viszont kétszer annyi árut tud majd szállítani, mint a most használt géptípus. A gépek jellemzően autóipari termékeket, gyógyszereket szállítanak, de egyre több kis- és középvállalat is a partnerük.

Thierry Aucoc, az Emirates Európáért felelős alelnöke az mondta, nem aggódnak amiatt, hogy túlkapacitást teremtenének a piacon a heti ötezer üléssel, amelyet a bővítéssel kínálnak. Elmondta még, hogy az elmúlt hat hónapban a Budapest-Dubaj járaton 60 ezer utast szállítottak, és több, mint kétszáz magyar dolgozik a cégnél, köztük 125 légiutas-kísérő és kilenc pilóta, a budapesti ügyfélkapcsolati központban júliusra 120-ra emelik a dolgozók számát – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek