Sosem repültek még ennyien áprilisban a budapesti reptérről, mint idén

Sosem repültek még ennyien áprilisban a budapesti reptérről, mint idén

Minden idők legerősebb április utasforgalmát regisztrálta a Budapest Airport – összesen 840 486 utas érkezett és indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Ez pontosan 10,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt és több, mint a kétszerese az EU-tagállamokban mért forgalomnövekedésnek. A le- és felszállások száma 3,9 százalékkal volt több mint 2014 áprilisában, a gépek kihasználtsága elérte a 79,8 százalékot. Ennyi utas 6-7 évvel ezelőtt egy erős június-júliusi hónapban fordult meg a repülőtéren.

Idén áprilisban 840 486-an fordultak meg ittFotó: Budapest Airport Zrt.

 

Ami az év eleje óta tapasztalható forgalom-növekedést illeti, Budapest toronymagasan vezet a szűkebb régióban, hiszen az első negyedéves 12,6 százalékos növekedésével messze meghaladja Bécs-Schwechat (- 2,8 százalék) és Prága (+ 3,5 százalék) mutatóit.

"A Budapest Airport áprilisi forgalom-növekedésében már közrejátszottak a nyári menetrendben elindított új járatok, mint amilyen a Wizz Air lisszaboni és a Vueling római járata, illetve a meglévő útvonalakon indított nagyobb befogadóképességű repülőgépek. Egy sor új járat elindítása pedig a következő napokban-hetekben várható még Budapesten, a május elsején elindított Air China Peking-Budapest járata mellett a Wizz Air ezen a héten, pénteken a hollandiai Maastrichtba, majd másnap az egyiptomi Hurghadába indít rendszeres járatot, júniusban pedig elindul a kanadai Air Transat légitársaság Toronto-Montreal-Budapest járata is" – áll a reptér közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek