Olyan megrendelést kapott a Rolls-Royce egy légitársaságtól, mint még soha

Olyan megrendelést kapott a Rolls-Royce egy légitársaságtól, mint még soha

Az Emirates történelmi, 8,7 milliárd eurós szerződést írt alá a Rolls-Royce-szal Trent 900 hajtóművek és TotalCare karbantartási csomag megrendeléséről – jelentette be a légitársaság. A megállapodás a Rolls-Royce történetének eddigi legnagyobb összegű megrendelése, és egyúttal a legnagyobb export mennyiség is, amelyet a brit központú vállalattól valaha megrendeltek. A hajtóművek ötven, a 2013-as Dubaji Légi Szalonon megrendelt, és 2016-ban üzembe álló Airbus A380-as modellekbe kerülnek majd. Az együttműködés jelentős mérföldkő a régió repülőgépgyártásában, mert Bristoltól Skóciáig munkalehetőséget biztosít a Rolls-Royce beszállítói láncában.

John Rishton, a Rolls-Royce vezérigazgatója és Tim Clark, az Emirates elnöke kezet ráznak Londonban.Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

Az A380-as program az Emirates növekedési stratégiájának fontos eleme. A légitársaság jelenleg 60 A380-ast működtet, további 80 leszállítása pedig folyamatban van, így a típus legnagyobb felvásárlója. Az első modell 2008-as üzembe állása óta a légitársaság gépei több mint 36 millió utast szállítottak. Az Emirates jelenleg 16 napi járatot üzemeltet Nagy-Britanniából, ebből kilenc esetében A380-as modellt: öt a londoni Heathrow repülőtérről indul, kettő a londoni Gatwick repülőtérről, és további kettő pedig Manchesterből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek