50 dollárért kütyü figyeli a kutyát a raktérben

  50 dollárért kütyü figyeli a kutyát a raktérben.

  A Delta Airlines-nál már olyan kütyüt is lehet bérelni, amely a csomagként feladott házi kedvencünk kényelmét figyeli a repülőút alatt. A mashable.com cikke szerint a kisállatok szállítóketrecéhez erősíthető készülék folyamatosan monitorozza a hőmérsékletet és képes jelzést adni például arról is, ha a ketrec esetleg elmozdult.

  Rakodás előtt - a kutya mint csomagFotó: David Mcnew / Europress / Getty

  A jelzések a Delta földi ügyfélközpontjába és a szolgáltatás megrendelőjének mobiljára futnak be, de mivel a repülőút alatt természetesen tilos mobilozni, az adatok az azonos repülőn utazó gazdi számára csak akkor hozzáférhetők, amikor a gép még vagy már a földön van.

  A repülőtársaságoknak csak 2005 óta kell adatokat szolgáltatniuk az állatok szállításának körülményeiről, és az azóta eltelt időben a 20 legnagyobb légitársaság összesen 470 állatokat ért incidensről számolt be.

  Az utasok részéről egyre erősödik az igény a házikedvencek szállításának minél humánusabb megoldására, a Delta Airlines intézkedése azonban egyelőre egy leginkább a túlaggódó gazdagokat megcélzó szolgáltatásnak tűnik.

  Nincs információ arról, hogy milyen protokollt követne például a légitársaság abban az esetben, ha vészjelzés futna be a földi központba egy felborult szállítóketrecről. Azt ugyanis elég nehéz elképzelni, hogy emiatt kényszerleszállást hajtsanak végre.

  Ön szerint van értelme kutyafigyelő kütyüért fizetni a repülőn?
  Nem, ez hülyeség - 83
  Ha az utastérben is kapnám az információt, megrendelném - 191
  Miért ne? Azonnal nézném, amikor lehet - 88
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!