Májustól újra lesz közvetlen járat Peking és Budapest között

  Májustól újra lesz közvetlen járat Peking és Budapest között.

  Újra lesz közvetlen légi összeköttetés május 1-jétől Kína és Magyarország, Peking és Budapest között – írja az MTI. 

  Fotó: Air China

  A járatot az Air China kínai állami légitársaság üzemelteti majd heti négy alkalommal, A330-as gépekkel. Pekingből indulva a gépek Minszkben egy rövid időre megállva érkeznek Budapestre, de visszafelé a járat már nem áll meg Fehéroroszország fővárosában, hanem közvetlenül Pekingbe érkezik.

  Az Air China Kína állami tulajdonú nemzeti légitársasága 523 géppel rendelkezik, 326 desztinációra repül, 2013-ban 78 millió utast szállított. A légitársaság jelenleg 14 közvetlen európai járatot üzemeltet.

  Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy 2010 és 2014 között megduplázódott a Magyarországra látogató kínai turisták száma, így tavaly már 90 ezer vendéget fogadhattunk. A közvetlen járattal ez a szám tovább növekedhet. Két hét múlva pedig a kínai turisztikai hivatal elnöke is Budapestre látogat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!