Makadámdió-botrány: perel a légiutaskísérő is

Makadámdió-botrány: perel a légiutaskísérő is

Egy new york-i bíróság előtt beperelte a dél-koreai légitársaságot és annak makadám-dió botrányban elhíresült egykori alelnökét az a légiutas-kísérő, akinek állítólagos hanyag felszolgálása kiváltotta a nagy port kavaró ügyet, írja az MTI.

Kim To Hi a karrierjét ért károkozás miatt indított polgári pert a Korean Air légitársaság és Cso Hjun Ah, a vállalat fedélzeti szolgáltatásokért felelős egykori alelnöke ellen, mert utóbbi szavaival és fizikailag is megtámadta őt, amikor tavaly a New Yorkból Szöulba tartó járaton dührohamot kapott a makadámdió helytelen felszolgálása miatt - közölte szerdán az utaskísérőt képviselő két amerikai ügyvédi iroda, a Weinstein és a Kobre and Kim.

Ki To Hi keresetében arra is hivatkozik, hogy a légitársaságnál nyomás gyakoroltak rá annak érdekében, hogy hazudjon az esetet vizsgáló légi felügyeleti illetékeseknek. Kártérítést kér, amely összegének meghatározását a bíróságra bízza. Közölte, sem a légitársaságtól, sem volt főnökétől nem tudott magán úton elégtételt kérni, mivel egyikük sem hajlott a peren kívüli megegyezésre.

Mint arról korábban a Travelo is hírt adott, Cso december 5-én fordíttatta vissza a kifutópályáról a New Yorkból Szöulba tartó járatot, mert nem volt megelégedve azzal, hogy zacskóban és nem tálkában kapta a ropogtatnivalót, nekiesett a légiutaskísérőnek, és a repülőgép azonnali elhagyására szólította fel az utaskísérők főnökét.

Azóta Csót a repülésbiztonság veszélyeztetése és más vádpontokban bűnösnek mondta ki és egy év börtönbüntetésre ítélte egy szöuli bíróság. A botrány kitörése után Cso Hjun Ah kénytelen volt lemondani alelnöki tisztéről, és hat bocsánatkérő levelet is küldött az érintetteknek és az illetékeseknek, egyiket a bántalmazott légiutas-kísérőnek.

Ez az első polgári per ellene az ügyben, amely óriási botrányt kavart az ázsiai országban, a dél-koreai lapok vezércikkeikben azzal vádolták a nemzeti légitársaság elnökének lányát, hogy magatartásával nevetségessé tette Dél-Koreát a világ szemében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek