Bővül a diszkont-portfólió a Lufthansánál: itt a Eurowings

Bővül a diszkont-portfólió a Lufthansánál: itt a Eurowings

A berlini Nemzetközi Turisztikai Börzén (ITB) indult el a hivatalos jegyértékesítés a Eurowings 2015. október 25-től közlekedő rövid és hosszú távú járataira.

A Germanwings egy minőségi, diszkont modellben működő légitársaságként, diszkont márkaként pozicionálta magát Németországban és Európában. Erre épülve a termékportfólió a kontinensen belüli és interkontinentális, ponttól pontig utazások szegmensével bővül. Eurowings nevű vállalata ernyőmárkaként fogja majd össze az eddigi európai és belföldi útvonalakat és az interkontinentális járatokat.

A 2015/16-os téli menetrendben már megtalálhatók a Dubaiba, a thaiföldi Bangkokba és Phuketre, valamint a Karibi-térségben található Varaderóba, Bridgetown-ba és Punta Canaba közlekedő járatok.

A Eurowings Németországon kívüli első állomáshelye Bécsben lesz. A flottabővítés első lépéseként a 2015/16-os téli szezonban két Airbus 320-as repülőgép kezdi meg a működést európai útvonalakon, és a flotta néhány éven belül fokozatosan 7 repülőgépre bővül. A gépeket a Lufthansa és a Turkish Airlines vegyesvállalataként működő SunExpress Deutschland saját légiutas-kísérő és pilóta személyzetével működteti Eurowings márkanév alatt.

„Az 'új Eurowings' stratégiánkkal szeretnénk megerősíteni pozíciónkat a ponttól-pontig utazási szegmensben" – mondta Karl Ulrich Garnadt, a Lufthansa ügyvezető igazgatója és a Lufthansa AG igazgatóságának tagja. „ A Germanwings koncepcióval pedig már bizonyítottuk, hogy a jó minőség sikeresen összeköthető az alacsony árakkal. Az 'új Eurowings' koncepció kiterjesztett útvonalhálózatán is ezt kívánjuk megvalósítani" – folytatta Garnadt.

Az 'új Eurowings' kontinentális járatainak tarifái megfelelnek majd a Germanwings 2013-ban bevezetett à la carte koncepciós elven működő árazásának: itt is a rendkívül népszerű „BEST", „SMART" és „BASIC" szolgáltatások és tarifák lesznek érvényesek. A három kategóriakülönböző szintű szolgáltatáscsomagot tartalmaz. A Eurowings interkontinentális járatai a Köln/Bonn Repülőtérről indulnak, a legolcsóbb jegyek a hosszú távú járatokra útvonalanként már 99,99 eurós ártól foglalhatók.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Nem lesz többé Germanwings
A Germanwings beolvasztását állítólag már régóta tervezik, de valószínűsíthető, hogy a márciusi katasztrófa után határozott úgy végleg a Lufthansa, hogy nem szerepelteti tovább a piacon a márkanevet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek