Pokolgép robbant Kairó központjában, a reptéren két másik bombát is találtak

Pokolgép robbant Kairó központjában, a reptéren két másik bombát is találtak

Tűzszerészek két robbanószerkezetet is hatástalanítottak Kairó nemzetközi repülőterén: az egyik az 1-es terminál előtt parkoló autók alá volt rejtve, a másikat a 3-as terminál érkezési csarnoka előtt vették észre - adta hírül az MTI. A Népi Ellenállás nevű iszlamista csoport Facebook-oldalán azt írta, hogy ők helyezték el a pokolgépeket, és a biztonsági erőkkel szemben azt is állították, hogy az egyiket sikerült is felrobbantaniuk.

Mindeközben egy másik házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe Kairó egyik legsűrűbben látogatott kereskedelmi központjában, de a robbanásban csodával határos módon senki nem sérült meg. Alexandriában viszont sajnos nem sikerült elkerülni a tragédiát: itt egy kórház közelében történt robbanás. Egy huszonhét éves járókelő meghalt és legalább ketten megsebesültek a robbanásban. A legfrissebb értesülések szerint a támadás a biztonsági erők egyik közeli ellenőrzőpontja ellen irányult, de célt tévesztett.

Az elmúlt hetekben számos kezdetleges pokolgépet találtak Kairó metróin, ezért a közlekedési minisztérium bejelentette, hogy egy évig ingyen utazhatnak a városban mindazok, akik az illetékeseket a kairói tömegközlekedés ellen tervezett bármilyen szabotázsakciókról értesítik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek